Bajsibajsbajs. |
Smält ungefär 225 g god, mörk choklad. När chokladen har svalnat lite, rör ner 4 äggulor och en skvätt starkmjölk. Det är viktigt att låta chokladen svalna, annars koagulerar äggulorna och moussen blir otrevligt ojämn. Det kan även hända att slickepotten smälter något i den heta chokladen, vilket ger samma resultat som de för tidigt irörda gulorna. Alltså, låt chokladen svalna. Vänd därefter ner de till hårt skum vispade äggvitorna samt 3 dl vispad grädde. Moussen smaksättes gärna med lite apelsinsaft. Portionera i serveringsglas (om du vill göra det lite tjusigt, men det går förstås bra att skopa ur vilken bytta, blomkruka eller skål som helst) och ställ kallt en timma. Servera med vispad grädde och pynta med rivet apelsinskal.
För mycket av det goda är inte nog, är ett uttryck som inte är kompatibelt med chokladmousse. Ät inte, jag upprepar, ät inte för mycket av moussen! Den har ungefär samma densitet som uran och en mänsklig mage klarar inte att bära hur mycket som helst. Tro mig, jag talar av erfarenhet.
Gottigottgott! |
*Det blir alltid så där. Ett monotont arbete genererar en monoton ramsa som upprepas i evighet. Så mal t ex favoritmaken kattostvisslare när han klipper gräset och Herr och Fru Pingborre när han påtar i jorden. Själv har jag trampat omkring i butik med fame trend paljett som tvivelaktig underhållning.
Guano, guano, guantanamera, guantanmo!
SvaraRaderaFinns ingen näring kvar månntro?
Gödsla trädgård, hed och mo
se det växa och vackert gro?
Herr Stömell, du är ju en riktig poet!
SvaraRaderaSkit har vi så det räcker redan. Överflödet kommer att berika kommunens kompost. När vi hämtar jord på återvinningen senare i vår, bär vi alltså hem bajset igen. :)