tisdag 10 september 2013

Pyntat plank

En dag var det spikat och halvklart. Nu står planket rödslammat och grannt mellan hus och loge, och Hemmaljunga ståtar äntligen med en riktig gårdsplan. Med en port i planket, blir det en fin vägg som skydd mot den kalla nordan.


På trädgårdssidan av planket (delen till höger i bild) ska armeringsnät fästas på stolparna. Plantering av klätterväxter sker emellertid inte förrän till våren, och det är möjligt, kanske t o m troligt, att nätet kommer på plats ungefär samtidigt (förslagsvis något före växterna).Pyntet är uppe! En fågel färgglad som kläckt ur ett Fabergéägg, väntar på sina åtta polare, vilka ännu inte fällt tråkfjädrarna. Vi återkommer till dem senare. Polarna.
Nu kanske ni funderar över nyttan med att ägna många timmar åt att måla träfåglar och sätta fast dem på ett plank. Låt oss i så fall göra det hela enkelt för er genom att presentera facit: det finns ingen nytta. Nyttan är noll. Nada. Zilch. Nöje finns det däremot! Särskilt mycket ser vi fram emot att få besök av en förvånad sparvhök.


... det enda smolket i bägaren är att logen nu - om möjligt - ser ännu dassigare ut... 

1 kommentar: