lördag 28 september 2013

Det är mycket nu

Ni vet hur det är med sommaren. Mycket ska hinnas med och alltid är det det roliga som vinner över det kloka. För det är ju sommar, och på sommaren ska det vara kul och fint och man ska leva barfotaliv a la Ernst Kirschsteiger och ägna dagarna åt att klappa humlor och äta glass.

Det är alltså helt logiskt att vi först nu, lagom till tranornas avfärd och frostnätternas ankomst, börjar med att isolera ovanvåningen på boningshuset. Planen är att ha ett isolerat "skal" färdigt innan det blir kallt på riktigt, så ja, vi lär få jobba på ordentligt. Stödben ska stödjas och luftspalt ska luftas. Mycket ska hinnas med på de ynka timmar av dagsljus som finns tillgängliga vid den här tiden på året. Mycket ska hinnas med så att vi slipper förvandlas till kylklampar allihop. Det är lätt att "om vi ändå hade gjort detta i somras"-tanken dyker upp. I det här fallet kan vi vara överens om att eftertankens kranka blekhet knappast gör röven stekhet. Vi får istället arbeta oss varma.

Parallellt med arbetet på ovanvåningen, ägnar vi oss med liv och lust åt att hjärnstorma kring hemmets inredning. Ett nytt kök, kanske? En lönndörr, månne? Skobänk? Bokhylla? Avlastningsbord, någon?
Psst! Minns ni logen? Den där logen som vi inte skulle jobba med just nu? Vi ångrade oss.

1 kommentar:

  1. Nu stiger ju förväntningarna - vill ju se både ovanvåningens och ladans förvandling! Å en lönndörr vore väl fint, det finns så många furudörrar. :-)

    SvaraRadera