söndag 15 maj 2016

Luftledningar

Förra året brakade tvättvindan ihop under arbetsbördan (eller om det nu var pga mina tankar om vindans fulhet) och sedan dess har vi hängt tvätt att torka på alla mer eller mindre rimliga ställen man kan hitta på en lantegendom av Hemmaljungas kaliber.

När aprilvädret äntligen givit plats för maj månads vårvindar friska och, faktiskt, riktiga sommarvärme, var det rent tvingande att äntligen få hänga tvätt på det sätt tvätt ska hängas. Utomhus på lina. Ordning och reda.

Medan jag befann mig på lönejobb, hämtade favoritmaken beställda 3"3 på sågen. Sedan stämde vi romantisk träff på bygghandeln där skruv, plintar och färg inhandlades. Hemma fördelades arbetet. Maken grävde i grusbacken och jonglerade med plintarna, jag fick en mysig stund tillsammans med byggsågen. En bit upphittad 2"2 fixades till som strävor och sedan var det bara målaskruvamåla som behövdes för att fullända verket. Nu står torkställningen på plats och väntar på sitt jungfrutest. Den beställda tvättlinan i sisal har emellertid ännu inte anlänt postlådehamnen, men det kan nästan kvitta för nu har aprilvädret återvänt med regn och kyliga vindar.Vad som är lagom höjd på en torkställning får väl var och en bestämma, men Hemmaljungas linor sitter (snart) ca 190 cm över backen. Det passar mig som är fullvuxen och det passar våra stora sänglakan som nu kan hänga att torka snabbt utan att vikas precis på mitten. För att de yngre familjemedlemmarna inte ska kunna undkomma tvättpass de närmaste tio åren, ska en lina sättas på lagom knattenivå mellan stolparna. Där når även kortväxta att knäppa fast våta strumpor och där kan badkläderna enkelt slängas upp efter sommarens kvällsdopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar