onsdag 7 augusti 2013

Så här ligger landet

Jaha. Ett hus på en gräsmatta. Är detta allt?, frågade vi oss. Vi vill mer!, utropade vi.

Ett hus. Där bor vi. Ibland spikar och målar vi lite. Ibland låter vi bli. Ibland gör vi mer av det senare än det förra. Det är därför vi fortfarande lever golvlist- och ovanvåningslösa och lagar mat på en kokplatta medan induktionshällen ligger i sin kartong i skafferiet. Det där med hällen brådskar dock inte; garantin har gått ut för länge sedan.

Bredvid huset, eller kanske snarare lite nordost om detsamma, ligger logen. Den verkar ännu inte ha bestämt sig för om den ska säcka ihop totalt just den här halvtimman eller om den ska hänga i ytterligare 90 år, men vi är beredda på vilket som. Logen behöver nytt tak och nya väggar. Nytt golv behöver den däremot inte, den tycks aldrig ha haft ett, men ett golv hade varit bra. Portar och fönster hade oxå piffat anrättningen lite.

De båda byggnaderna är placerade på en tomt. Denna är 10006 kvm stor och består till största del av grönska och kaniner. Eller ja, mest kaniner, faktiskt. Likt Egyptens svärmar av gräshoppor, drar de in över tomtgränserna i alla väderstreck och äter sig feta. Trots denna dagliga invasion är här väldigt grönt. Det beror mest på nässlorna. Och björkarna. Kaniner äter inte nässlor och björkar. Vi gläds över detta. Ville vi bo i en öken, hade vi flyttat för länge sedan.

Hemmaljunga. Vårt hem. Det är dax att göra mer av allt. Mer kul och mer bra och mer oväntat.
Välkommen att hänga med!


1 kommentar: