söndag 15 december 2013

Trädgårdsportal


O'hoj! Nädå, vi har varken gett upp andan eller Hemmaljunga. Vi har bara grejat en massa. Bl a har vi byggt en portal vid sydöstra hörnet av boningshuset. Till planket använde vi 4"4, men det kändes lite onödigt grovt för portalprojektet. Virket bantades en storlek, till 3"3, och några lister, ca 1"2, sågades upp av vanliga klädselbrädor som rotades fram ur virkeshögarna på logvinden. Precis som med planket, använde vi färdiga plintar. Och så slamfärg, förstås. 
Bilden är tagen mitt i inspirationen på morgonen den 30 november. Är det klokt? Utemålning i sistarycketnovember känns lite avigt - till och med i Skåne. Men visst, det är rysligt bekvämt när arbetslusten flyger på.

Med portalen på plats har vi i stort sett markerat gränserna för den yta som så småningom ska stenbeläggas. Det blir ett relativt stort rum som, förhoppningsvis, upplevs som väl sammanhållet trots en kommande uppdelning för olika funktioner.

Till våren ska något planteras vid vardera stolpe. Två plantor av samma växt, eller två olika? Blommor eller bara grönt? Vad hade du valt?
1 kommentar:

  1. Kanske en klematis vid den vänstra stolpen. Ingenting alls vid stolpen invid huset då vegetation binder fukt och det inte är så nyttigt för huset. Kul att ses igen, förresten!

    SvaraRadera