söndag 22 februari 2015

Grönt blir vitt

Det blev som det alltid blir när favoritmaken och jag bevistar restauranglokaler: skisser, prat och tusen idéer. Det är tydligen något med god mat i offentlig miljö som triggar hemlängtan och cocooning. Medan resten av sällskapet, en hel musikkår med partners och kärlekar, snattrade på om ungefär allt mellan utlandsresor, bröllop, galopphästar och utbildningar, fördjupade vi oss i en diskussion om huruvida den gröna salongen kanske behöver en uppryckning. Att fallet är så, enades vi snabbt om. Så klart. Det är ju mycket roligare att planera för förändring än att konstatera att något är bra som det är. Därefter började hjärnstormningen. Emellanåt höjde vi glasen och skålade, snapssjöng och bytte några ord med människorna omkring oss, och sedan tillbaka till samtalet om möblering, stil och annat.

Efter roliga timmar med skrattmusklerna ordentligt genomkörda, landade vi åter i Hemmaljunga - nu extrautrustade med ett skrivbord som vi plockat med oss efter vägen. Nattamat och nattaprat. Mitt i ommöbleringen bestämmer vi oss för att även måla om. Ska vi ändå flytta runt på grejer och ställa ut och plocka in, så kan vi lika gärna kladda med färg oxå. Det blir lite för enkelt annars.

När färgbutiken öppnar är vi först på plats. Och sedan hem igen, ivriga som grythundar.

Och medan vissa vilar sig i form...
Om man har ett duntäcke, saknas inget. Balder är helt nöjd. 

... ägnar andra sig åt att byta kulör på väggarna. 


Och skrivbordet? Jo, det blev räddningen för favoritmaken som tidigare tvingats vara rundningsmärke i barnens vildaste inomhuslekar. Nu blir det fritt blås för kottarna och maken kan sitta trygg på annan plats i hemmet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar