söndag 1 februari 2015

Inventeringsfacit

1 modern ytterdörr
3 moderna fönster i gammal stil
10 äldre, likadana fönster
5 gamla parytterdörrar + fönster till en glasveranda
50-ish fönster lämpliga att bygga växthus av
ett gäng reglar, klädselbrädor, ribbor,...

Jo, det känns som att vi har grejer nog för en bra start på logens "skal". Vi är i alla fall självförsörjande när det gäller fönster och dörrar.

Ett fjärde släplass med för oss obrukbara resurser från logen, är lämnat till återvinning. Nu återstår inte mycket mer än att plocka undan några förrymda vedpinnar och kratta ytan och därefter kan vi starta delprojektet Sortera och stapla virket. Det blir kanske inte roligare, men det är i alla fall ett bra fall framåt i processen.

Att yta inte ska vara det viktigaste, att det är insidan som räknas, är väl fint och vackert och klokt tänkt på många sätt. När det handlar om uthus, gills det däremot inte. Istället är det utsidan som är viktigast. Täta tak, skyddande väggar, portar och fönster. Golvet på logvinden börjar murkna. Det är hål här och var och vi lägger skivor på för att vår vikt ska fördelas bättre. Att trampa igenom med ena benet är inte roligt. Inte ens när man ser någon annan göra det*. Logens liv hänger alltså inte på en skör tråd, precis, utan snarare på ett helt tak. Och vi jobbar på så snabbt vi kan.

Snett och grått och tradigt.

Kära loge, håll ut. Var tapper. Kämpa. 

Fint!  
Ljuset i tunneln kommer från hålet under portarna på andra sidan.

Oups. Här är det som upplagt för benbrott.

*Jo, det är det faktiskt!, protesterar favoritmaken omedelbart och drar sig till minnes en händelse från förr, vilken faktiskt låter underhållande även för mig som inte var med för femton år sedan.
Och jag är snabb att hålla med när jag drar mig till minnes favoritmakens första klavertramp i Hemmaljunga. Det var faktiskt roligt att se hans fot i innertaket i vardagsrummet. Någon dag ska jag väl byta gipsskivan, men tills vidare är det lite mysigt med silvertejpslagningen rakt ovanför vardagsrumssoffan. En påminnelse om glada dagar, typ.

Charmigt, inte sant? 

2 kommentarer:

  1. Allt som inte går att laga med silvertejp är trasigt!

    SvaraRadera
  2. Ja, så gipsskivan kan sitta som den gör ett tag till. Den blir dock lite svår att spackla jämn innan takmålningen tar vid... :)

    SvaraRadera