fredag 19 juni 2015

Helg-o-fix

Mídsommarhelg - och självklart kan vi inte bara äta sill och jordgubbar som vanligt folk och vara nöjda med det. Nähäminsann. Är det helg, så ska det utföras ett och annat projekt med. Så har familjens överhuvud en gång sagt, och så får det fortsätta. Innan middagen ska starta, drar vi igång gersågen och fixar lite fönsterfoder. Jag inleder med att mäta fel, och eftersom fodervirket är en ytterst ändlig resurs, blir hela projektet alldeles för spännande för mig. Jag bryter ihop och går och lägger mig. Medan jag surar färdigt, sågar favoritmaken och allt blir rakt och i vinkel och hur fint som helst. 

Absolut sista biten fönsterfoder i det här husets samlingar.

Mellan två rejäla regnskurar kastar vi oss ut för den numera traditionsenliga kvällsturen på cykel. Femochetthalvtåringen cyklade på sock igår, men idag har han frisk luft i slangarna och formligen flyger fram. Det gör vi andra med. Vi sicksackar mellan maskar och snäckor på byvägen, men mördarsniglarna siktar vi på. Måtte de aldrig hinna hem till oss innan vi har skaffat mördarankor att göda!

Nordvästra delen av ängen är nu ett enda stort lupinfält för fårhunden att gå vilse i. Vi visslar och ropar och hunden tycks komma fram ur blomsterhavet på olika ställen varje gång. Alltid med en väldigt förvånad uppsyn, som tror han att han kanske denna gång faktiskt har lämnat Kansas/Hemmaljunga och gett sig ut på en walkabout på the yellow brick road.

Lupin på er!
Nyhittad fårhund. Gáski Gullsnudur, vår älsklingsislänning.

Nu vankas det köpta jordgubbär med socker och gräddmjölk. Senare ska vi ut och plocka sju sorters sill att lägga under kudden, dansa runt små grodor samt skåla in det nya året. Tjo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar