fredag 6 mars 2015

Kirurger från förr och läkare jag aldrig har mött

Sex snubbar fick följa med hem från loppis i veckan. De är så där härligt fula att man blir lite kär i dem samtidigt som man äcklas av sig själv för att man tillåter sig att känna så. 

Här har vi t ex en kirurg från 1500-talet. Han hade visst glömt sina kirurgiska prylar hemma, men lånade snabbt ihop lite från sina kompisar Snickaren och Smeden. Etta pax för att inte behöva bli opererad med en drillborr eller få en rävsax i foten! 

Harry var den ende i operationssalen som inte frös. 

En annan muntergök är läkaren från 1400-talet. Han har fått passet på julafton. Det är med blandade känslor han går till jobbet den dagen. Han tvingas visserligen att ha pre-jultomtedräkt på sig, men får å andra sidan fett med ob-tillägg i form av sill och vinäger.

Tomtekostym och nedhasade kalasbyxor. Modet hade en klar svacka under medeltiden.

Med bokhyllan, ett skåp bestående av femton mindre skåp där femton flitiga studenter har förvarat sin utbildningslitteratur (och snus och brutna pennor och en sunkig gympapåse), ute på säljesannons och böckerna nerpackade i väntan på ett hemmabibliotek, blev det en passande vägg över för en och annan gunstig junker med spetsiga tår och udda kläder. En kaktus och pigga paprikor passar förvånansvärt bra in (innan grötomslagens tid, använde man bergis kaktusar). 

Gubbar på rad.

4 kommentarer:

 1. Supertrendiga inredningsdetaljer i vitt, grått och rostfritt skapar spänningsmättad känsla i hörnet där medeltid möter modernt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så här vi jobbar, supertrendkänsliga som vi är. Fingerspitzgefühl!, hojtar vi och kastar oss in och ur moderniteterna som vore vi Vitalj Sjtjerba båda två.

   Radera
  2. Ha, anade just ett vitryskt påbrå!

   Radera