fredag 23 januari 2015

Badrumsskåp


För många år sedan, baxade familjens mormor ut en Karl Johan-soffa ur sina svärföräldrars hönshus. Soffan togs omhand av byns tapetserare, och framlever ännu sina dagar inomhus på parkettgolv med en kristallkrona som sällskap. Helt klart ett uppbyte vad gäller miljön och användarnas uppskattning!

Intresset för att leta grejer, ta tillvara och återbruka, finns djupt förankrat hos oss i Hemmaljunga. Favoritmaken har det som jobb och jag, utbildad möbeltapetserare samt projektivrare av rang, kan ju bara inte hålla tassarna i styr när något spännande dyker upp. 




Favoritmakens morfar var snickare och ett av hans arbeten, ett ljusgrönt skåp i pärlspont, använder vi att förvara våra kläder i. Glädjen var stor när vi för några dagar sedan sedan i en hög med gammalt virke hittade just ett ljusgrönt skåp i pärlspont. Vi gissar att det är en rest från en äldre köksinredning. Fyndet fick flytta in omedelbums. Vi bättrade på den invändiga målningen, ett uns fräschör bland badrumsattiraljerna skadar ju inte, och utsidan skurades helt lätt med linoljesåpa. Bort med logdamm och unkenhet, in med godlukt och charm.

Eftersom vi väntade besök av varannan torsdag-juntan dagen efter, fanns det inget annat att göra på onsdagskvällen än att flytta runt möbler och saker mellan badrum, farstu och kök. Detta att påbörja mer omfattande projekt just innan gäster ska anlända eller när de redan har installerats sig i vårt hem, är lite av vårt signum. För två år sedan inreddes t ex skafferiet mitt i en påskfest, och aldrig har vi väl haft en ordentlig familjemiddag utan att någon börjar bygga eller riva något i väntan på att desserten ska serveras.

Vi funderar på att bjuda över några vänner nästa helg. Har vi tur, snubblar vi över något intressant projektobjekt på lördag morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar