tisdag 20 januari 2015

Många maskor små, blir snart en helt tröja

Fem minuter medan pajen får lite mer färg i ugnen. Femton sekunder medan smöret blir "rumsvarmt" i mikrovågsugnen. Den där kvällstimman i sängen när man egentligen är för trött för allting. En stund vid de nedfällda järnvägsbommarna. Vid köksbordet istället för en fika. I soffan som filmtittarsällskap. Vid spisen i väntan på att gröten ska koka. På väg ( i passagerarsätet! Tror ni att jag är helt desperat?!).

Det finns många tillfällen och platser då det passar bra att sticka. Jag tar tillvara på alla. Okej, på femton sekunder blir det inte många maskor stickade, men man kan alltid trycka igång femton sekunder till. Och varje stickad maska är en stickad maska.

Femåringens vimpelgenser från Pickles (jag ändrade lite i mönstret) är klar och har överlevt premiärdagen. Stickad i Drops alpacka, dubbel tråd. Mjukt och varmt och snabbjobbat. Dessutom ett jätteroligt projekt! Jag ser fram emot att får göra sjuåringens sammalikatröja.



Roligt är även det nystartade som sitter på stickorna. Sjuåringen köpte garn igår. Beskrivningen kommer från Järbo. Det föreslagna garnet är léttlopi, men det fanns inte i vår semilokala garnbutik. Det fick bli Drops Nepal (ull/alpacka) istället. Precis som med vimpelgensern, blir det antagligen en mindre justering av mönstret. Att helt och hållet följa facit är ju ingen sport. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar